বতৰ পৰিৱর্তনৰ লগে লগে চৰ্দি আৰু কাহৰ দৰে ৰোগৰ সংক্ৰমণ ঘটে । পুষ্টিবিদসকলে কয় যে এই সমস্যা প্ৰতিৰোধৰ বাবে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। গুড় মিহলোৱা পানীয়ে ভিতৰৰ পৰা ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
সঁচাকৈয়ে শৰীৰৰ ভাগৰ দূৰ কৰিবলৈ গুড়ৰ পানীৰ তুলনা নাই। এই পানীয়ই শৰীৰ শীতল কৰি ৰাখে। গ্ৰীষ্মকালত সুস্থ হৈ থাকিবলৈ বহুতে এই পানীয়ৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। গুড়ৰ পানীয়ে পেট সুস্থ কৰি ৰাখে । অৱশ্যে খালী পেটত গুড়ৰ পানী খোৱাটো অধিক লাভজনক। গুড় গৰম পানীৰ লগত মিহলাই খালে অধিক সুফল পোৱা যায় ৷
ৰাতিপুৱা খালী পেটত গুড়ৰ পানী খালে কি হ’ব?
১) গুড় প্ৰাকৃতিক কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু গ্লুক’জৰ উৎস। দিনটোৰ আৰম্ভণিতে এনে পানীয় খালে সহজে ভাগৰুৱা নহয়। অত্যন্ত গৰমত শাৰীৰিক পৰিশ্ৰম কৰাৰ পিছতো আপুনি ভাগৰি নপৰে ৷
২) এই পানীয় হজম শক্তি উন্নত কৰাৰ বাবে উপকাৰী। গুড়ৰ পানীয়ে পাচন এনজাইমৰ নিঃসৰণ বৃদ্ধি কৰে। ফলত খাদ্য সোনকালে হজম হয়। এই পানীয়ই কোষ্ঠকাঠিন্য নিৰাময়তো সহায় কৰে।
৩) এই পানীয়ই শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰোৱাতো সহায় কৰে। গুড়ৰ পৰা তৈয়াৰী এই পানীয়ই যকৃতৰ পৰা জমা হোৱা অশুদ্ধি আঁতৰোৱাত সহায় কৰে আৰু লগতে তেজ বিশুদ্ধ কৰে।
৪) গুড়ৰ পানীয়ে ইনচুলিন আৰু কৰ্টিছল হৰম’নৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে। এই দুটা হৰম’নে তেজৰ উচ্চ শর্কৰা পৰিৱৰ্তনৰ দৰে সমস্যা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত উল্লেখযোগ্য ভূমিকা পালন কৰে।
৫)ঋতু পৰিবৰ্তনৰ বাবে বিভিন্ন ৰোগ হয়। ইয়াক প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। গুড়ত বিভিন্ন খনিজ পদাৰ্থ আৰু কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ ভিটামিন থাকে। যিয়ে ভিতৰৰ পৰা ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।