জীৱনচক্ৰৰ নিয়ম অনুসৰি মানুহ শৈশৱৰ পৰা কৈশোৰ, তাৰ পিছত যৌৱন আৰু শেষত বৃদ্ধাৱস্থালৈ যায়। কিন্তু সেই প্ৰাকৃতিক জৈৱিক নিয়ম বহুতে মানি ল’ব নোৱাৰে। ৩০ বছৰ বয়স পোৱাৰ আগতে মূৰত এটাই চিন্তা থাকে, তেওঁক বৃদ্ধ যেন লগা হৈছে নেকি?’ বহুতে ভাবে যে বিখ্যাত প্ৰসাধন সামগ্ৰী ব্যৱহাৰ কৰি বয়স লুকুৱাব পাৰি ৷ কিন্তু আমি পাহৰি যাওঁ যে খাদ্যৰ ওপৰত বিশেষ নজৰ ৰাখিব লাগে। ৰেষ্টুৰেণ্টৰ খাদ্য, ভজা খাদ্যই আমাৰ শৰীৰৰ ক্ষতি কৰাই নহয় ছালত প্ৰভাৱ পেলায়। বহু ধৰণৰ বাদাম ছালৰ বাবে অতি উপকাৰী। জানি লওক যে খাদ্যত কিছু বাদাম ৰাখিলেহে যৌৱন ধৰি ৰখা সম্ভৱ।
বাদাম
এই বাদামবোৰত ভিটামিন ইৰ যথেষ্ট উৎস। ভিটামিন ইয়ে আপোনাৰ ছালখনক অতি বেঙুনীয়া ৰশ্মিৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে, আৰ্দ্ৰতা ধৰি ৰাখে, আৰু ছালৰ কোষ মেৰামতি কৰে। কেলিফৰ্ণিয়া বিশ্ববিদ্যালয়ৰ এক অধ্যয়ন অনুসৰি নিয়মিতভাৱে বাদাম খালে ৰজোনিবৃত্তিৰ পিছত ছালৰ বলিৰেখাৰ সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পোৱা সম্ভৱ।
আখৰোট
ইয়াত এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী ওমেগা ৩ ফেটি এচিড থাকে। ই ছালৰ উজ্জ্বলতা বৃদ্ধি কৰে। আখৰোটত পলিফিনলৰ ভাল উৎস। ইয়াত এন্টি অক্সিডেন্ট থাকে। যিকোনো ধৰণৰ প্ৰদাহ দূৰ কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ছালখন টান কৰি ৰখাত সহায় কৰে।
পিস্তা
এই বাদামবোৰত পলিফিনল আৰু ফ্লেভন’ইড প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। ছালখন সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ এই দুটা উপাদান অতি প্ৰয়োজনীয়। ইয়াত থকা এন্টি অক্সিডেন্টবোৰে ছালৰ উজ্জ্বলতা বৃদ্ধি কৰে। ছালৰ কোষৰ ক্ষতি ৰোধ কৰে। এই বাদামবোৰে ব্ৰণ কমোৱাতো সহায় কৰে।