পুনৰ আৰম্ভ হৈছে গৰম ৷ ঘৰৰ বেলকনিৰ এটা চুকত বা ওলমি থকা পিঞ্জৰাত থকা পোহনীয়া চৰাইটোৰো ক্ষতি হ’ব পাৰে গৰমত ৷পশু চিকিৎসকে কয় যে গৰমৰ দিনত চৰাইবোৰো হিটষ্ট্ৰকত আক্ৰান্ত হয়। তেওঁলোকৰ শৰীৰতো ডিহাইড্ৰেচন হ’ব পাৰে। এই পক্ষীবোৰক সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ কেইটামান কথা মনত ৰাখিব লগে ৷
১) গ্ৰীষ্মকালত গোটেই দিনটো ৰ’দত খিৰিকী বা বেলকনিত চৰাইটোৰ পিঞ্জৰা ওলোমাই নিদিব। বেলকনিত প্ৰত্যক্ষ সূৰ্য্যৰ পোহৰ নাথাকিলেও গৰম পোহৰ আহি তেওঁলোকক প্ৰভাৱিত কৰিব। অত্যধিক গৰমৰ বাবে ইহঁতৰ শৰীৰতো ডিহাইড্ৰেচন হয়। গতিকে সেই বিষয়ে সাৱধান হওক।
২) পিঞ্জৰাৰ ভিতৰত পানীৰে ভৰা এটা ডাঙৰ বাটি কেৱল খোৱাৰ বাবেই নহয়, সম্ভৱ হ’লে গা ধোৱাৰ বাবেও ৰাখিব লাগে। প্ৰতিদিনে পানী সলনি কৰিলে ভাল।
৩) আন সময়ত চৰাইটোক গা ধুৱাই বেলকনিত ওলোমাই দিব পাৰি। কিন্তু গৰমৰ দিনত ইয়াৰ প্ৰয়োজন নাই। ৰাতিপুৱা ১০ বজাৰ পৰা ৪ বজালৈ ঘৰৰ ভিতৰত ক’ৰবাত ৰাখিব পাৰিলে ভাল।
৪) চৰাইবোৰে গা ধুবলৈ ভাল পায়। গৰমৰ দুপৰীয়াত ভাগৰুৱা, ক্লান্ত চৰাইবোৰক গা ধুৱাবলৈ ছাদ বা বেলকনিত এটা ডাঙৰ পানীৰ বাটি ৰাখিব পাৰি। ছাঁ থকা ঠাইত ৰাখিলে পানী সোনকালে গৰম নহ’ব।
৫) পোহনীয়া জন্তুটোৰ হিটষ্ট্ৰক ৰোধ কৰিবলৈ ঠাণ্ডা খাদ্য দিব লাগে। ফ্ৰীজত ৰখা ফলমূল আৰু শাক-পাচলি দিব পাৰে। তিয়হ, তৰমুজ, অমিতা আদি ফল বেছিকৈ দিব পাৰে।