পিয়াঁজ অবিহনে সুস্বাদু ব্যঞ্জনৰ কতা আমি ভাবিবই নোৱাৰো ৷ বেছিভাগ মানুহেই পিঁয়াজৰ বাকলি পেলাই দিয়াত অভ্যস্ত। কাৰণ, পিঁয়াজৰ বাকলি খাব পৰা বস্তু নহয়। কিন্তু এজন প্ৰভাৱশালী ব্যক্তিয়ে এনে এটা ধাৰণা সম্পূৰ্ণ ভুল বুলি প্ৰমাণ কৰিলে। পিঁয়াজৰ বাকলিৰ ব্যৱহাৰৰ বিভিন্ন দিশ দেখুৱাই দিছে ৷কেৱল সেয়াই নহয়, তেওঁ পিয়াঁজৰ বাকৰিৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে বিভিন্ন কথাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিছে। লগতে পিঁয়াজৰ বাকলিৰ পৰা সেই মছলা কেনেকৈ বনাব পাৰি দেখুৱাওক। কিছুমান পৰম্পৰাগত ব্যঞ্জন আছে, য’ত পিঁয়াজৰ বাকলিৰৰ গুড়ি ব্যৱহাৰ কৰা হয়। চূপ, মুখৰোচক আদিতো পিঁয়াজৰ বাকলি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে ৷
পিঁয়াজৰ বাকলিত ভিটামিন এ, চি আৰু ই থাকে। ইয়াৰ উপৰিও স্বাস্থ্যৰ বাবে অপৰিহাৰ্য ফ্লেভন’ইড আছে। গতিকে পিঁয়াজৰ লগতে এই পাচলিৰ বাকলিও অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। প্ৰভাৱশালী কাৰ্ল বড্ৰেগে দেখুৱাইছে যে কেনেকৈ অলপ সময়ৰ ভিতৰতে পিঁয়াজৰ বাকলিৰ পৰা গুড়ি বনাব পাৰি।
পিঁয়াজৰ বাকলি পিহি মছলা কেনেকৈ বনাব?
প্ৰথমে পিঁয়াজৰ বাকলি পৰিষ্কাৰ পানীত ধুই ৰ’দত ভালদৰে শুকুৱাই ল’ব।এতিয়া বাকলিবোৰ বেকিং ট্ৰেত থৈ ৫ৰ পৰা ৭ মিনিট বেক কৰিবলৈ দিব। এতিয়া বাকলি গ্ৰাইণ্ডাৰত পিহি বায়ু বন্ধ পাত্ৰত ৰাখিব।