মিঠাইৰ খাই ভাল পোৱা মানুহ খুব কমেই ওলাব ৷ উৎসৱ হওক বা আলহীৰ বাবে হওক, মিঠাই অবিহনে সকলো অসম্পূৰ্ণ হৈয়েই থাকে। বহু ঘৰত দিনৰ শেষত মিঠাই খোৱাৰ অভ্যাস আছে। ৰাসগোল্লাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি মাখা সন্দেশ, বহুতে মিঠাই ফ্ৰীজত ৰাখে। কিন্তু ফ্ৰীজত ৰখাৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে মিঠাইবোৰ বহু দিনলৈ ভালে থাকিব ৷ সঠিক নিয়ম পালন নকৰিলে ফ্ৰীজত থকা মিঠাইবোৰো নষ্ট হ’ব পাৰে।কেনেদৰে ফ্ৰীজত ৰাখিলে বেছি দিনলৈ মিঠাই ভালে থাকিব ৷
১)ফ্ৰীজৰ যি অংশ অধিক আৰ্দ্ৰ হয় তাত মিঠাই নাৰাখিলে ভাল। কাগজৰ বাকচৰ পৰা মিঠাইবোৰ উলিয়াই ঢাকোন থকা পাত্ৰত ভৰাই দিলে ভাল। যদি তেনেকুৱা হয় তেন্তে ফ্ৰীজৰ বতাহ পোনপটীয়াকৈ মিঠাইবোৰত লাগিব নোৱাৰে।
২) যদি ফ্ৰীজৰ উষ্ণতা বেছি হয়, তেন্তে মিঠাই নাৰাখিলে ভাল। অত্যধিক ঠাণ্ডাই মিঠাই কঠিন কৰি তোলে। মিঠাইৰ সোৱাদটোও নাইকিয়া হৈ যাব।
৩) বহুতে মিঠাই বহুদিন ভালকৈ ৰাখিবলৈ ডিপ ফ্ৰীজত ৰাখে। এই কামটো কেতিয়াও নকৰিব। নহলে মিঠাই বেছি কঠিন হৈ পৰিব। আনকি বৰফ হ’ব পাৰে। এবাৰ ফ্ৰীজৰ পৰা মিঠাই উলিয়াই লোৱাৰ পিছত পুনৰ ভৰাই নোথোৱাই ভাল।
৪)ফ্ৰিজত মিঠাই ৰখাটো ভাল। কিন্তু খোৱাৰ আগতে কমেও ১০-১৫ মিনিট আগতে ৰাখিব। ঠাণ্ডা মিঠাই নাখালে ভাল। স্বাভাৱিক উষ্ণতালৈ অহাৰ পিছত খাব লাগে।